УВОД

Привет на всички посетили тази страница!

Започнах публикациите през 2006 година и тогава заглавието "София преди 50 години" добре отговаряше на замисъла. Но годините минават и едно по-точно заглавие би било "София преди 50-60-70-...години". Спомените се отнасят най-вече за периода 1950-2000, който остава все по назад и по назад във времето.

Роден съм в 1948 година. Пред очите ми София много се промени. Промени се и начинът на живот, много ценности се обърнаха наопъки, някои неща изчезнаха, други се появиха. Детските игри сега са други - най-вече виртуални, на екрана на компютъра. Децата ми например, прекарват часове на интернета и не знаят почти нищо за детството на баща си и майка си. Не само игрите ни, целият ни живот беше различен, дори училището. Затова реших да разкажа за тези минали години, та ако някой ден някой се заинтересува, да има откъде да научи.

Орлов Мост 1987

Спомените са написани във формата на книга, интернет книга, като отделните теми са отделни глави от книгата. Записите са организирани отгоре надолу. Първите тридесет глави вървят последователно, а последните са независими.
Центъра преди разкопките



Младите хора може би си мислят, че онези времена не са били интересни. Напротив, ние живеехме интензивно и интересно, обличахме се модерно, четяхме хубави книги и гледахме чудесни филми. Като деца, играехме много, като младежи - танцувахме много. И бяхме щастливи!
Но годините вървят... една различна София, една различна България се отдалечи от нас. Корабът отплува, както в песента L'Arca di Noe'   Partira, la nave partira...

Моля читателите да изпращат коментарии, допълнения и снимки от Стара София на адрес
sofia_50@abv.bg

Информация и снимки от Стара София - особено от първата половина на миналия век може да с видят тук:
http://stara-sofia.com/
http://stara-sofia.blogspot.com
http://www.lostbulgaria.com/